FAQ

Q: Zijn de oude Literaire Juwelen nog leverbaar?
A: De Literaire Juwelenserie is een leesbevorderingsproject waarbij wij maandelijks een eenmalige hoge oplage maken. Gezien de populariteit van de boeken is het helaas niet altijd mogelijk om later de losse delen nog te verkrijgen. U kunt bij ons via deze website de oude delen bestellen, dan kijken wij of dat deel nog voor u te verkrijgen is. Gezien de lage verkoopprijs moet u dan wel rekening houden met een relatief hoge verzendprijs.
Q: Ik begrijp dat jullie beginnende schrijvers op weg kunnen helpen? Hoe?
A: Jazeker, kijk verder voor alle mogelijke hulp en ondersteuning op www.schrijversportaal.nl
Q: Ik heb een idee voor een boek en wil dat graag bespreken met mensen die de markt goed kennen. Kan dat?
A: Ja – stuur een email naar: info@schrijversportaal.nl
Q: Ik wil beginnen met schrijven. Hoe doe ik dat?
A: Begin! Maak een paar dagen achter elkaar een vast uur vrij en kruip achter het bureau; blijf zitten. Een concreet plan is niet nodig. Beschrijf die ontmoeting met die irritante collega bij het koffieapparaat. Daal af naar uw jeugd en probeer de geur weer te geven van de kamperfoeliestruik links van het tuinpad. Bekommer u niet om stijl, niet om de vraag of u wel oorspronkelijk bent en al helemaal niet om een mogelijke taalfout hier of daar. Waar het nu op aankomt, is meters maken. Leg de oogst van de eerste week een paar dagen weg en ga dan herlezen. Is het in uw ogen bagger, raadpleeg dan een betrouwbare vriend of vriendin voor een second opinion. Wie weet komt die tot een ander oordeel. Hebt u uzelf aangenaam verrast? Schrijf door!
Q: Hoe kan ik vooruit komen met het schrijven?
A: Oefenen, oefenen. En vervolgens uw teksten voorleggen aan een of meer kritische lezers. Kritiek krijgen is voor iedereen, zeker voor schrijvers, het moeilijkste wat er is. Toch schuilt er bijna altijd een kern van waarheid in. Gebruik hun suggesties. Uw teksten kunnen er alleen maar beter van worden.
Staat uw vraag hier niet tussen, mailt u dan uw vraag naar info@b4books.nl