Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

De geschiedenis van de file … maar wordt de file ooit geschiedenis?

16.95

In 1955, op een mooie Pinksterdag, stond in Nederland de eerste officieel geregistreerde file. 'Het was een ware bezienswaardigheid die via het naastgelegen fietspad veel belangstellenden trok. Ook bestuurders van auto's die uit een filevrije richting kwamen, waren vaak zo gefascineerd door dit nieuwe fenomeen dat ze hun auto op de vluchtstrook parkeerden om het schouwspel uitgebreid te kunnen bewonderen.'

Categorie:

Beschrijving

In 1955, op een mooie Pinksterdag, stond in Nederland de eerste officieel geregistreerde file. ‘Het was een ware bezienswaardigheid die via het naastgelegen fietspad veel belangstellenden trok. Ook bestuurders van auto’s die uit een filevrije richting kwamen, waren vaak zo gefascineerd door dit nieuwe fenomeen dat ze hun auto op de vluchtstrook parkeerden om het schouwspel uitgebreid te kunnen bewonderen.’ In september 2017 werd het zoveelste record qua filelengte gebroken; de file is een niet goed weg te denken probleem in ons kleine en drukke land. Op luchthartige en toch betrokken toon schetst Rob Wilson in dit boek het ontstaan en de spectaculaire groei van de file, en komt tot (soms hilarische!) oplossingen. Oud-minister Melanie Schultz van Haegen: ‘Voor de korte termijn geloof ik in een gecombineerde aanpak van aanleg van extra rijstroken en slimme maatregelen die ook het gedrag beïnvloeden.’ Rob Wilson (*1956) werkte als televisie- en radioman bij verschillende Hilversumse omroepen en bij RTV Utrecht. Nu is hij directeur eigenaar van het coaching- en adviesbureau RW-Solutions. In 2016 verscheen bij ons zijn roman De mediamaker.

Extra informatie

Auteur

Rob Wilson

NUR

400 Non-fictie, vrije tijd

Uitvoering

Gebonden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De geschiedenis van de file … maar wordt de file ooit geschiedenis?” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *