Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Genoeg geluk

18.95

Categorie:

Beschrijving

‘Klara Hendrikxs, je hebt kanker.´ Ze zegt niets. Volkomen beheerst kleedt ze zich aan.’
Hoe onderkoeld Klara eerst ook reageert, de behandeling van de levensbedreigende ziekte zet haar leven op z’n kop. Zeker als later blijkt dat een kwaadaardig gezwel in haar borst over het hoofd is gezien. Dan mondt haar gevecht tegen kanker ook uit in een strijd met de medische stand. Daarbij komt het ook tot confrontaties met haar echtgenoot, die zich door Klara’s allesoverheersende ziekte stilaan buitengesloten voelt en zijn eigen crisis creëert.

Met een nuchter, scherp oog schetst Maria Philippens in deze roman het lot van een patiënt in de medische mallemolen en de invloed daarvan op de partner. Door het ziekterelaas te vervlechten met observaties uit de persoonlijke geschiedenis van Klara, komt deze, hoe zieker ze wordt, alsmaar meer tot leven. En daarmee wordt haar strijd die van de lezer.
Genoeg geluk is het verhaal van een onverzettelijke vrouw die weigert te capituleren. Zowel in het leven als in de liefde.

Extra informatie

Auteur

Philippens, Maria

ISBN

9789461550163

NUR

301 – Literaire roman, novelle

Omvang (pagina's)

260

Uitvoering

Paperback

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Genoeg geluk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *