Projecten

De core business van B for Books is het exploiteren van auteursrechten, op de volgende manieren:

B for Books verzorgt voor retailketens (zoals AS Watson, Primera, Prenatal, C 1000, Albert Heijn) in Nederland:

witEen boekentop of het gehele boekenassortiment in de winkel
Onder meer voor Kijkshop, Intratuin, Jumbo Supermarkten
schonedumpster
Onderscheidende boekenacties
In samenwerking met Uitgeverij Luitingh Sijthoff leverden wij een aantal chicklit-titels aan drogisterijketens met als EXTRA: win een weekendje shoppen in Milaan.
Inclusief kans op shoppen in Milaan met je vriendin met € 500 zakgeld.
chicklit
Levering van specials
Het leveren van een viertal kinderklassieken aan een retailer met als EXTRA actie: win een Ipad. De titels waren: Anke de Vries – Blauwe plekken, Evert Hartman – Oorlog zonder vrienden, Thea Beckman – Stad in de Storm en Jan Terlouw – Pjotr Actie: Maak met deze klassieken kans op een gratis IPad!
ontvoerdNieuwe boekconcepten
Voor Bruna ontwikkelde en leverde B for Books drie jaar lang het Boek van de maand en de Pocket van de maand. Spanning en romantiek werden in twee verschillende verschijningsvormen gebracht.

boekpocketvdmaand

De ANWB zocht iets voor haar leden die met de auto op vakantie zouden gaan, waarbij de insteek was om de kinderen 'zoet' te houden. B for Books ontwikkelde een speciale verpakking met daarin twee luister-cd's passend in de serie Op de achterbank. Carry Slee en Jacques Vriens spraken hun boeken zelf in. Van A tot Z is het product helemaal voor de klant gemaakt.
achterbank

B for Books levert in segment van business-to-business:

tt-2.8.10
Reguliere titels als relatiegeschenk
Hooggeëerd Publiek, Koninklijk Theater Carré presenteert: Circus in Carré!De geur van de olifanten, het gesnuif van de paarden, zenuwachtige acrobaten, de ijzeren discipline van artiesten die onvergelijkbaar is….Als het circus in Carré komt, krijgt het theater iets…magisch.
Voel de ontlading van plezier als de voorstelling begint: zie ze tuimelen, bloedstollend springen, vakkundig dresseren, ontroeren en verbijsteren….

verlorenseizoen_large
Reguliere titels als eindejaarsgeschenk in Kerstpakket
Nike wilde voor al haar medewerkers en relaties een mooi cadeau als eindejaar geschenk. Bij ieder onderwerp is een boek te vinden, bij ieder budget is een boek te maken.
daereenseigneur_large
Concepten en vervaardiging van uitgaven voor jubilerende bedrijvenDAER EEN SEIGNEUR ZIJN HANDEN WAST

Speciaal voor het 25-jarig jubileum van boekhandel De Omslag in Delft schreef Anna Enquist het boek Daer een seigneur zijn handen wast.

De schrijfster Helena Lievaert belandt na een merkwaardig verlopen literaire avond in Delft in een vreemd bed en na een gepassioneerde nacht toont haar mysterieuze minnaar haar een zorgvuldig bewaard object. Het blijkt te gaan om een verdwenen schilderij van Vermeer, getiteld Daer een seigneur zijn handen wast. Naderhand komt ze tot de ontdekking dat ook van de minnaar moet worden vastgesteld wat altijd over het schilderij beweerd is: écht bestaan maar toch verdwenen. En wat zegt zijn verdwijning intussen over de realiteit van Vermeers schilderij?

wit
Titels voor loyaliteitsprogramma’sVoorbeeld: Voor ABN/Amro – Verhalen voor op de bank

B for Books levert creatieve concepten aan A-merkleveranciers – vaak als joint promotion. Dus bijvoorbeeld een A-merkleverancier in combinatie met een retailpartner.

kattenkalender_large
Voor een Quaker Oats werd een kalender ontwikkeld met daarin foto’s van Rachel Hale. De kalender werd gemaakt op inspiratie van één van de fotoboeken van Rachel Hale die zij wereldwijd op de markt brengt. Om maar aan te tonen dat bestaande uitgaven ook in een geheel andere vorm op de markt gebracht kunnen worden. Alles om onderscheidend te zijn.
geknipteverhalen_small
Voor de Cosmo Kappers: Verhalen voor onder de droogkap, korte kappersverhalen en Geknipte verhalen.
Hieraan gekoppeld een wedstrijd voor kappers met hun beste verhalen; de drie beste verhalen gebundeld met drie bekende auteurs die een verhaal over de kapper schreven.

geknipte-verhalen_large

Wij werken samen met bedrijven zoals ANWB, Transavia, Hema, Primera, Free Record Shop, Politie Haaglanden, Provinciehuis Limburg, Koninklijk Theater Carré, Etos, KLM, Unilever, Bruna, Douwe Egberts e.a.